Categoriearchief: Senioren Lessen

Zelf thuis fotos afdrukken

Zelf thuis foto’s afdrukken

Het leuke van het hebben van een computer of laptop is dat je er zo veel mee kan doen. Er kunnen bijvoorbeeld mooie brieven op worden geschreven. De mail is erg handig. Internetten, surfen op het web is interessant. Het is mooie media om zaken op te bewaren en op te slaan en je kan iets doen met je foto’s. Daar ik het bijzonder leuk vind om met foto’s bezig te zijn en deze te bewerken wil ik ook zelf thuis de foto afdrukken. Om direct een mooie collage’s te maken bijvoorbeeld. Dat is handig. Ik hoef de deur niet uit en ik kan e.e.a. direct verwerken in een mooie fotolijst.

Graag vertel ik u hoe ik dat stap voor stap doe. Want zelf thuis foto’s afdrukken is soms lastig. Hoe krijg je het voor elkaar dat de foto mooi in kleur en op maat geprint uit de printer komt. Ik heb een eenvoudige HP Officejet Pro 8600 Plus All in One printer en deze is al wat jaartjes oud. Ondanks dat ben ik altijd tevreden over de geprinte foto kwaliteit.

Vaak bewerk ik een foto van te voren in Photoshop Elements. Het afdrukken vanuit dat programma vind ik wat lastiger daarom doe ik het op een andere voor mij makkeleijkere manier. Ik sla mijn foto’s op het Bureaublad op. Zie nu de volgende stappen:

Ga op de Foto staan en klik op de rechtermuisknop, er opent een menu waartussen de optie ‘afdrukken’ staat. Kies voor deze optie en dan wordt dit venster geopend:

Afdrukvenster Zelf Thuis Fotos Afdrukken

Zelf thuis foto’s afdrukken? Let op printerinstelling!

Dit is echt een hele belangrijke stap voor het zelf thuis foto’s afdrukken want hiermee stel je de printer in. Er zijn een paar belangrijke zaken die correct moeten worden ingesteld:

We beginnen linksboven met de selectie van de printer, daarna het papierformaat, dan kies je voor de ‘beste’ afdrukkwaliteit, daarna kies je welk fotopapier je in de printer hebt gedaan. Dat bepaalt of de foto mooi wordt afgedrukt. Het kan mat of glossy zijn. Het HP fotopapier bevalt mij prima.
Dan is de laatste stap om een keuze te maken in welke layout en maat de foto afgedrukt moet worden. Er kunnen diverse opties worden gekozen. Van een A4 formaat tot een kleine pasfoto print met meerdere dezelfde foto’s.

Zelf thuis foto’s afdrukken leer ik u graag persoonlijk!

Heeft u interesse in een privéles ‘Digitale Vaardigheden’ en wilt u ook leren om thuis zelf foto afdrukken te maken via uw computer of laptop? Dan kunt u mailen naar lidy@seniorenwebsite.nl. Wij kunnen dan een vrijblijvende afspraak maken. Ik kom naar u toe of geef u privéles bij mij thuis. Het les tarief is € 25,00 per uur. Mijn ervaring heeft me geleerd dat lessen in lesblokken van twee uur ( € 50,00) het beste werkt voor beide partijen.

Denk na over Digitale-Nalatenschap

Denk na over Digitale Nalatenschap.

Veel senioren die regelmatig actief zijn op internet denken niet na over hun digitale nalatenschap. En ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ook wij dat nog niet hebben gedaan. Wij zijn zestig plussers én wij zijn dagelijks online actief. Wij zijn o.a. actief op Google, Facebook, Instagram, LinkedIn, volgen vrienden online, boeken een vakantie online en hebben online winkelaccounts.

Maar wat nu als één van ons plotsklaps wegvalt en van het een op andere moment nooit meer actief is op de PC, laptop of mobiel. Dan wordt het erg lastig want wat gebeurd er met een Facebookprofiel bijvoorbeeld? Of laten we dat aan Facebook of Google over? Wat gebeurd er met uw persoonlijke online-data? En hoe krijg je toegang tot de laptop van een dierbare overledene? Allemaal vragen die aan de orde komen bij het overlijden van een dierbare. Weinig senioren staan er bij stil en hebben weinig of (nog) helemaal niets geregeld. Dus senioren, er is werk aan de winkel, regel uw Digitale Nalatenschap zelf en regel het nu!

Denk na over Digitale Nalatenschap en codes!

Maar in eerste instantie hoeft het niet moeilijk te zijn. Naar mijn idee is het altijd handig om alle inlogcodes en passwords veilig op te slaan. Maak bijvoorbeeld gebruik van een goede Password Manager. In een Password Manager kunt u alle inlogcodes en wachtwoorden veilig opslaan. Maak kopieën, print deze uit en overleg met de kinderen of een ander vertrouwenspersoon waar u dat op bergt. Als dit is geregeld bent u echt al een eind op weg uw Digitale Nalatenschap eenvoudig en goed (zelf) te regelen.

Noteer als eerste de inlog-of pincodes van al uw apparaten zoals de PC, laptop of mobiele telefoon. Pas als men daar in kan loggen kan er daadwerkelijk worden gehandeld. Er zijn ook bedrijven die zich specialiseren in het regelen van Digitale Nalatenschappen.

Heeft u interesse in een privéles ‘Digitale Vaardigheden’ en zoekt u hulp? Wilt u weten hoe u bijvoorbeeld een Password Manager gebruikt? Mail naar lidy@seniorenwebsite.nl. Wij kunnen een vrijblijvende afspraak maken. Ik kom graag naar u toe of geef u privéles bij mij thuis.

Het les tarief is € 25,00 per uur. Mijn ervaring heeft me geleerd dat lessen in lesblokken van twee uur ( € 50,00) het beste werkt voor beide partijen.