Zelf amandelmelk maken van rauwe amandelen

Amandelmelk maken van rauwe amandelen

Amandelen zijn zo lekker en gezond! Het is een echte supernoot en mag zich daarom onder de noemer Superfoods scharen. Wat denkt u van zelf Amandelmelk maken van rauwe amandelen? Het is echt super eenvoudig. U gebruikt hiervoor witte blanke rauwe Valencia Amandelen. Ik bestel ze bij Noten.nl, altijd vers!


Een voordeel van het zelf maken van deze amandelmelk is dat er ook echt genoeg amandelen inzitten en je dat ook proeft. Een pak in de winkel gekochte amandelmelk bevat slechts 6% amandelen. Dat vind ik erg weinig! Mijn zelfgemaakte Amandelmelk bevat 25% echte amandelen en geen ongezonde toevoegingen! De prijs van een pak Amandelmelk is ook niet mis.

Begin met het wellen van rauwe amandelen!

Als u er aan toe bent om zelf amandelmelk te maken van rauwe amandelen begint u met het wellen van de amandelen. U vraagt zich wellicht af waarom u dit moet doen. Het verteren van amandelen gaat niet bij iedereen even goed en amandelen bevatten naast de gezonde vitaminen, mineralen en vetten ook fytinezuur. Dat is weer minder goed voor ons lichaam en belemmert de opname van de gezonde stoffen. Wellen is daar de oplossing voor. Zet de amandelen de avond ervoor in het water. Ik neem altijd een kopje of mok vol met amandelen, net naar gelang de hoeveelheid melk ik wil hebben. Spoel de amandelen de volgende ochtend af en doe ze in de blender. Voeg dan 3 koppen of mokken water toe. Door het wellen van de rauwe amandelen kan de blender de amandelen ook nog eens makkelijker verwerken. Zet de blender op de hoogste stand en laat twee á drie minuten draaien.

Nu is het tijd om de ‘Amandelmelk’ te zeven. Een katoenen theedoek met vergiet doen het bij mij prima. Daarna een goed schoon gemaakte glazen fles vullen met uw zelfgemaakte overheerlijke Amandelmelk. Deze is drie dagen houdbaar in de koelkast. Wilt u een zoetje in de Amandelmelk. Blender dan een (van te voren gewelde) Medjoul dadel mee!

Santé.