Ceasarsalade met limoen

Ceasarsalade met limoen

Print Friendly, PDF & Email

Ceasarsalade met limoen is een heerlijk en gezond lunchgerecht met veel Vitamine C. De limonine, een stofje in de limoen, blijft wel 24 uur in ons bloed en dat is fijn. Het stofje geeft ons energie en zorg voor een goede conditie van ons lichaam. Gebruik limoensap niet alleen over deze heerlijke Ceasarsalade. Maar aromatiseer uw drinkwater er ook eens mee. Het zorgt voor een verfrissende touch!


U vind hier een boodschappenlijstje voor Ceasar salade met limoen.

1/2 ciabattabrood in flinke blokken
4 eetl. olijfolie
1 ijsbergsla in stukken gescheurd
2 biologische eieren
Een flinke teen knoflook fijngehakt
Een eetlepel limoensap
1 theelepeldijonmosterd
1 theelepel vegetarische worcestersaus
25 gr. grofgerapte vegetarische parmezaanse kaas
peper naar smaak

Bereidingswijze Ceasar salade met limoen.

Bak de ciabattabroodjes in 1 1/2 eetl. olijfolie goudbruin. Doe de sla in een grote schaal. Kook de eieren. Prak de eieren en maak de knoflook fijn. Voeg limoensap, worcestersaus, mosterd peper en de overgebleven olie toe. Giet de dressing over de sla en voeg de cabatta-croutons en parmezaan toe. Schep alles luchtig om en serveer de salade direct.
Vervang de boterham eens door deze heerlijke Ceasarsalade als lunch. Eet smakelijk!

Bron: Kookboek van Paul McCartney