Denk na over Digitale-Nalatenschap

Denk na over Digitale Nalatenschap.

Veel senioren die regelmatig actief zijn op internet denken niet na over hun digitale nalatenschap. En ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ook wij dat nog niet hebben gedaan. Wij zijn zestig plussers én wij zijn dagelijks online actief. Wij zijn o.a. actief op Google, Facebook, Instagram, LinkedIn, volgen vrienden online, boeken een vakantie online en hebben online winkelaccounts.


Maar wat nu als één van ons plotsklaps wegvalt en van het een op andere moment nooit meer actief is op de PC, laptop of mobiel. Dan wordt het erg lastig want wat gebeurd er met een Facebookprofiel bijvoorbeeld? Of laten we dat aan Facebook of Google over? Wat gebeurd er met uw persoonlijke online-data? En hoe krijg je toegang tot de laptop van een dierbare overledene? Allemaal vragen die aan de orde komen bij het overlijden van een dierbare. Weinig senioren staan er bij stil en hebben weinig of (nog) helemaal niets geregeld. Dus senioren, er is werk aan de winkel, regel uw Digitale Nalatenschap zelf en regel het nu!

Denk na over Digitale Nalatenschap en codes!

Maar in eerste instantie hoeft het niet moeilijk te zijn. Naar mijn idee is het altijd handig om alle inlogcodes en passwords veilig op te slaan. Maak bijvoorbeeld gebruik van een goede Password Manager. In een Password Manager kunt u alle inlogcodes en wachtwoorden veilig opslaan. Maak kopieën, print deze uit en overleg met de kinderen of een ander vertrouwenspersoon waar u dat op bergt. Als dit is geregeld bent u echt al een eind op weg uw Digitale Nalatenschap eenvoudig en goed (zelf) te regelen.

Noteer als eerste de inlog-of pincodes van al uw apparaten zoals de PC, laptop of mobiele telefoon. Pas als men daar in kan loggen kan er daadwerkelijk worden gehandeld. Er zijn ook bedrijven die zich specialiseren in het regelen van Digitale Nalatenschappen.

Heeft u interesse in een privéles ‘Digitale Vaardigheden’ en zoekt u hulp? Wilt u weten hoe u bijvoorbeeld een Password Manager gebruikt? Mail naar lidy@seniorenwebsite.nl. Wij kunnen een vrijblijvende afspraak maken. Ik kom graag naar u toe of geef u privéles bij mij thuis.

Het les tarief is € 25,00 per uur. Mijn ervaring heeft me geleerd dat lessen in lesblokken van twee uur ( € 50,00) het beste werkt voor beide partijen.