Natuurlijke remedie Hielkloven

Droge huid voeten en Hiel kloven

De droge huid voeten en hiel kloven kunnen zeer pijnlijk zijn. Als gevolg van een zeer droge huid van de voeten kan deze barsten of scheuren. Andere oorzaken kunnen ook bepaalde ziekten zijn zoals een niet goed functionerende schildklier, diabetes of obesitas. Ook door het lang achtereen dragen van niet goed passende en knellende schoenen bestaat er kans om hiel kloven te krijgen.


Behandelen van droge huid en hiel kloven

De eerste stap is om te beginnen met het verwijderen van de ruwe en dikke huid ofwel eelt. Dan wordt de huid warm en zacht en is het veel makkelijker om te verwijderen. Van te voren de voeten ca 10 minuten in een warm voeten bad weken met wat douchegel werkt hetzelfde. De huid wordt nu lekker zacht en is eenvoudiger te behandelen. Maak zelf een scrub klaar van kristalsuiker en een essentiële olie. Begin nu aan de peeling door cirkelvormige bewegingen op de hielhuid te maken. Dankzij de kristalsuiker kunt u de dode huidcellen volledig verwijderen. Was daarna de voeten nog even met een douchegel en warm water.

Geef de voeten een voetmasker

Zodra uw voeten zijn ontdaan van de ruwe huidlaag (eelt) dient u de huid te voeden en te verzorgen. Dat kunt u doen met dit zelfgemaakte voet masker. Neem 1 rijpe banaan en wat citroensap. Prak de banaan en meng deze met het citroensap. Breng dit mengsel op de voeten aan en laat het 10 minuten inwerken.

Intense verzorging van droge voeten

Eens in de zoveel tijd kunt u voordat u naar bed gaat de voeten in masseren met olijfolie of amandelolie, trek daarna katoenen sokken aan zodat de olie er goed in kan trekken en niet aan de lakens komt. De volgende morgen zijn de voeten heerlijk zacht.
Mijn echtgenoot heeft heel erg veel last van hielkloven, vooral in de zomer of bij zeer droog lang aanhoudend vriezend winterweer en hij heeft veel baat bij bovenstaande eenvoudig weinig kostende natuurlijke remedie.
Wel is het zo dat hij voor het verwijderen van de dode huid soms gebruik maakt (moet maken) van een elektronische voetvijl vanwege de grote hoeveelheid eelt.
Bron: Healthyfoodstar.com