Geneeskrachtige Rode Bieten eten

De rode biet is een groente met erg veel geneeskrachtige kenmerken. Wist u dat de rode biet familie is van spinazie? Rode bieten zijn heilzaam bij verstoppingen, blaasontstekingen, aambeien en huidklachten. De rode biet  bevat een hoog gehalte aan organische antikanker stoffen. Het is aan te raden regelmatig geneeskrachtige rode bieten te eten.


In Engeland worden rode bietjes ingemaakt in het zuur. Jammer genoeg verliest de biet hierdoor veel van haar geneeskracht. Bietjes zouden rauw of gekookt gegeten moeten worden. Zo profiteert men volledig van de geneeskrachtige werking van de biet.

Maak er een gewoonte van dagelijks vers bietensap te drinken. Gebruik er een sapcentrifuge voor. Bietensap is uitstekend voor het bloed door haar rijkdom aan ijzer en mineralen.

Geneeskrachtige Rode Bieten
Geneeskrachtige Rode Bieten

Rode Bietjes bevatten grote hoeveelheden kalium, koper, ijzer, silicum en hebben, op een ui na, de hoogste gehalte aan kiezelzuur. Ze bevatten betaïne en cyanine, een rode kleurstof, die de bestanddelen bij de kankertherapie vormen. De rode biet is een natuurlijk en waardevol middel bij het activeren van de cel ademhaling.

In de schil gekookte geneeskrachtige rode biet eten!

De gebruikelijk bereidingswijze van de rode biet in Nederland is de bietjes in de schil te koken. Hierdoor worden de vitaminen en mineralen behouden. Hierna kan de schil eenvoudig worden verwijderd. Rasp de rode biet of snijd deze in dunne plakjes. Roer er wat gesnipperde rauwe ui door met stukjes appel. Voeg tijdens het opwarmen een klontje boter toe. Door appelazijn, Molkosan, kruidnagels of een laurierblaadje naar smaak toe  te voegen maakt het nog lekkerder.

Bron: Gids voor gezonde voeding (DNUA)