Gezwollen ogen verhelpen

Gezwollen ogen verhelpen

Wakker worden in de ochtend met gezwollen ogen en donkere kringen onder je ogen is niet ideaal om je dag te beginnen. Met gezwollen ogen zie je er al snel  ongezond en moe uit. Er zijn vele redenen voor lelijke  wallen onder de ogen variërend van allergieën en gebrek aan slaap tot genetische factoren en waar je niet zo veel aan kan doen. Gelukkig zijn er vele eenvoudige natuurlijke remedies om gezwollen ogen te behandelen en krijg je weer een stralend gezicht.


Oorzaken gezwollen ogen

Enkele redenen van gezwollen ogen liggen meer voor de hand dan anderen.
Het is nauwelijks verrassend te noemen dat je gezwollen en rode ogen kan hebben als je de nacht ervoor erg laat hebt gemaakt, weinig geslapen hebt of als je een kater hebt.
Allergieën en chronische sinusitis kan een andere boosdoener zijn van gezwollen ogen.
En dan is er ook stress en verschillende hedendaagse gewoonten, zoals lange tijd werken achter het computerscherm.
Een aantal factoren die u misschien niet meteen met overmatig gezwollen ogen zou associëren zijn bijvoorbeeld het eten van (te) zoute voedingsmiddelen en hormonale veranderingen. Ook kunnen verschillende irriterende stoffen, zoals chemicaliën in parfums, cosmetica en wasmiddelen een grote rol spelen. Er zijn ook mensen die door de genen gevoelig zijn voor donkere kringen en gezwollen ogen.

Een paar natuurlijke remedies voor gezwollen ogen.

Neem plakjes komkommer. 
Dit is waarschijnlijk de meest bekende natuurlijke remedie voor de ogen en het is uitgegroeid tot een soort schoonheid ritueel. Snijd de komkommer, leg de plakjes in een plastic zak en bevries ze. Ga op een kussen liggen en leg de bevroren plakjes komkommer ongeveer 10 minuten op je ogen. Komkommers bevatten antioxidanten die irritatie verminderen terwijl het koelend effect de zwelling vermindert.

Leg theezakjes op de ogen!
U kunt of groene of zwarte thee te gebruiken voor deze behandeling. Groene thee bevat meer antioxidanten en is waarschijnlijk effectiever bij het verminderen van de irritatie. Groene heeft overigens meer  voordelen voor de gezondheid. Zakjes  kruidenthee kunnen ook worden gebruikt, zoals kamille bijvoorbeeld.  Kamille is bekend om zijn kalmerende werking.
Week twee theezakjes een paar minuten in warm water haal ze eruit en laat ze afkoelen. Leg de theezakjes op de ogen terwijl u ligt. Laat ze 10 tot 15 minuten op de ogen liggen en inwerken. Dit kan je een paar keer per dag herhalen.
Gooi geen gebruikte theezakjes weg want er zijn een heleboel andere dingen die je nog kunt doen met gebruikte theezakjes. lees over de 14 grote toepassingen voor gebruikte theezakjes.

Gebruik zout water
Deze oplossing maakt gebruik van het principe van osmose om zich te ontdoen van wallen onder je ogen.
Week wattenschijfjes in het zoute water en leg ze een paar minuten op je oogleden. De behandeling enkele malen herhalen.