Categoriearchief: Recepten

Chili Sin Carne-Zonder Vlees

Chili Sin Carne (Zonder vlees)                     
Print Friendly, PDF & Email

Boodschappenlijstje Chili Sin Carne

  • 500 g droge bruine bonen of 2 blikken gare bonen of kapucijners
  • 1/2 tempeh in blokjes
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • chilipoeder
  • nootmuskaat
  • peper
  • peterselie
  • keltisch zeezout
  • blikje tomatenpuree

Bereidingswijze Chili Sin Carne

Laat gedroogde bonen of kapucijners een nacht weken in water met een beetje zout en kook ze in het weekwater in ongeveer 1 uur gaar. Snijd de tempeh (een sojaproduct) in  blokjes en bak ze even in olie tot goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak de paprika, knoflook en de ui schoon en snijd ze klein. Fruit de paprika, knoflook en de ui lichtbruin in de olie. breng het mengsel op smaak met chilipoeder, nootmuskaat, peper en zout. Roer de tomatenpuree erdoor. Doe de tempeh-blokjes en de uitgelekte bonen erbij en maak alles nog even goed warm. Snijd de peterselie fijn en strooi dit over het gerecht. Serveer de Chili Sin Carne met een steetje speltbrood.

Eet smakelijk!

Bron: Het groot gezondheidsboek

 

Gestoomde Groenten met Tofu

Print Friendly, PDF & Email

Waarom gestoomde groenten met tofu eten?

Tofu kan worden gebruikt als men het vlees eten wil verminderen. Tofu is een sojaproduct en wordt gemaakt van de melk van de sojabonen. Tofu bevat veel eiwitten en wordt vaak gebruikt als men wil afvallen. Er zijn veel meer eiwitrijke producten zoals vis, kippenlever, kip, kalkoen en wild. Pijnboompitten en champignons bevatten ook veel eiwitten. En als eiwitrijke groenten kan met er voor kiezen om doperwten en sperzieboontjes te nemen want ook die zitten boordevol eiwitten.

Boodschappenlijstje gestoomde groente met tofu

2  blokken tofu
1 spitskool
1 prei
selderij
2 teentjes knoflook
4 eieren of 200 gram vegetarisch gehakt
sesamolie

Bereidingswijze gestoomde groenten met tofu

Snijd de tofu in 4 dikke plakken en dan in schuine stukken. Hol ze met een dessertlepel uit zodat er een vulopening ontstaat. Snijd spitskool, prei en selderij heel fijn. Maak van de eieren, in een beetje sesamolie, roerei. Doe spitskool, prei, selderij in een pan met 2 eetlepels sesamolie, een beetje kruidenbouillon, peper en knijp de knoflook uit boven het groentemengsel. Doe dan het roerei of het vegetarische gehakt erbij. Prak de overgebleven tofu en meng dit met het groentemengsel. Vul hiermee de schuine stukken tofu. Laat de groentetofu au bain marie gaar worden. Serveer er een saus van zoete soja met citroen- of naar smaak zoute sojasaus- en een schaaltje biologische taugé bij:

Voor een volledige maaltijd gebruikt u 2 dikke plakken gevulde tofu per persoon.

Bron: boek “De vegetariër op dieet”

Naar nog een lekker vegetarisch recept  op Seniorenwebsite.nl.