Internetbegrippen-en-veilig internetten

Internetbegrippen en veilig internetten

Internetbegrippen en veilig internetten!

Hoe kunnen we veilig internetten en wat kunt u bijvoorbeeld aan fishing doen. Wat betekent ‘spam’ eigenlijk? Hieronder vindt u de uitleg over diverse internetbegrippen.


Googelen: Wat betekent het als iemand zegt “even Googelen”. Veel mensen noemen het zo als zij op de computer, tablet of smartphone op internet iets op zoeken. Dat kan van alles zijn. Of het nu gaat om een nieuw product wat iemand aan wil schaffen of een begrip. Voor mijzelf is internet zo iets als vroeger de Winkler Prins Encyclopedie. Je kunt bijna áltijd een antwoord vinden op iets dat je wil weten. Googelen wordt ook wel eens als googlen geschreven en valt volgens mij onder één van de meest gebruikte internetbegrippen.

Internetbegrippen en veilig internetten op de laptop

Spam: Een spambericht is een bericht dat u ongevraagd ontvangt. Dat kan een nieuwsbrief, een e-mailbericht of een sms’je zijn. De inhoud van het bericht bepaalt of er daadwerkelijk sprake is van spam want die moet commercieel, ideëel of charitatief zijn. Wat kunt u zelf aan spam doen?  In de eerste plaats kritisch zijn aan wie u uw e-mailadres verstrekt, want overal vragen ze erom! Helemaal onderaan de ongewenste ontvangen Nieuwsbrief vindt u een link genaamd: afmelden, uitschrijven of unsubscribe. Klik erop en meld u af of schrijf u uit. Dat wijst vanzelf. Voortaan ontvangt u deze Nieuwsbrief niet meer. Eenvoudig verwijderen of deleten werk anders! Dan blijft u deze ongevraagde Nieuwsbrief  steeds ontvangen.

Chatten: Chatten betekent letterlijk ‘kletsen’. Het is een manier van online communiceren via een chatprogramma. Hierin kunnen live berichten, foto’s en andere bestanden naar elkaar verstuurd worden. Veel bedrijven bieden tegenwoordig een Chat functie aan bij het bezoeken van de website. Het is erg handig, vaak kunnen er vragen direct door een medewerker worden beantwoord en wordt u direct geholpen. Het is snel en makkelijk én uw probleem is opgelost.

Review: een review is een beoordeling over een online aangekocht product of ervaring met een geleverde dienst. Bij het aanschaffen van een product of dienst wordt er anno 2018 regelmatig verzocht een review te geven of reactie achter te laten. Vaak direct na de aankoop, wat ik soms als ergernis ervaar. Het verzoek komt via de mail en soms te snel naar mijn idee. Maar regelmatig laat ik positieve of iets minder positieve reacties achter. Het helpt de leverancier of dienstverlener immers ons, de klant, nog beter van dienst te zijn. En dat willen we allemaal. We willen waar voor ons geld, voor een gunstige prijs en correct behandeld worden.

Blue tooth: Tegenwoordig zijn (bijna) alle smartphones, tablets en veel andere apparaten voorzien van bluetooth, kijk maar eens op uw instellingen op de PC of de instellingen App op uw Tablet. Mijn geluidsboxen kan ik draadloos verbinden met mijn tablet  zodat ik naar mijn favoriete muziek kan luisteren. Het werk door middel van radioverbinding. Lees hier meer over de werking van Bluetooth.