Leer chatten bij online winkelen

Leer Chatten bij online winkelen

Leer chatten bij online winkelen via Seniorenwebsite.nl. Graag leg ik u uit wat chatten is en waarvoor u het in de dagelijkse praktijk kan gebruiken.


Chatten betekent letterlijk ‘kletsen’. Het is een manier van online praten via een chatprogramma. De website die u bezoekt moet wel deze chat functie hebben anders kan het niet.

Zodra u een website bezoekt ziet u redelijk snel of er op deze website gechat kan worden. U ziet dan vaak aan de rechterkant of rechtsonder onderstaand venster. De kleuren en posities kunnen verschillen, het kan rood, oranje of een andere kleur of vorm zijn. Redelijk vaak is het een opvallende kleur zodat men het snel ziet.

Leer Chatten bij online winkelen

In een chat kunnen live berichten, foto’s en andere bestanden naar elkaar verstuurd worden.

Leer chatten bij online winkelen en stel uw vraag

Als men op het gekleurde venster klikt verschijnt er een scherm of veld waarin de vraag, het verzoek of een probleem door u getypt kan worden. Men ziet er vaak ook een naam van een medewerker. Of er dient een momentje te worden gewacht. Dan is de medewerker in gesprek met een ander. Nu kunt u de chat starten. Chatten is prettig want direct hulp is vaak fijn en een persoonlijk gesprek ook. Bijvoorbeeld als u snel een keuze wilt maken bij de aankoop van een product of als u hulp wenst.

Leer chatten want chatten is snel en handig! Aan het einde van een chat sluit men netjes de chat af. Ik doe dat bijvoorbeeld altijd door een bedankje en wens iemand een prettige dag.

Is de chat dan echt beëindigd krijgt met vaak het verzoek om een beoordeling te geven. De beoordeling betreft hoe de medewerker je vraag of probleem heeft opgelost. En hoe je te woord bent gestaan. Er verschijnt dan een vraag waarop meerdere antwoorden mogelijk zijn. Soms kan men ook een aantal sterren geven op een chat waarvan 1 minder en 5 de maximale score is.

Soms is het ook mogelijk om een print van de chat naar jezelf te mailen. Zo heb je altijd een bewijs van wat er besproken is. Lieve senioren leer chatten bij online winkelen want het is leuk, snel en ontzettend handig.

Ik leer u chatten bij u thuis

Heeft u interesse in een privéles ‘Digitale Vaardigheden’ en wilt u snel leren chatten? Dan kunt u mailen naar lidy@seniorenwebsite.nl. Wij kunnen dan een vrijblijvende afspraak maken. Ik kom naar u toe of geef u privéles bij mij thuis.

Het les tarief is € 25,00 per uur. Mijn ervaring heeft me geleerd dat lessen in lesblokken van twee uur ( € 50,00) het beste werkt voor beide partijen.