Leer Googelen

Leer Googelen

Gisterenavond hoorde ik op het nieuws dat er in Nederland erg veel digibeten zijn. Zelf ben ik 61 jaar. Sinds 1999 ben ik bekend met internet. Daarvoor werkte ik al jaren lang met een computer. Later heb ik van ‘het internet’ zelfs mijn werk gemaakt.  Nu nog werk ik er dagelijks mee en is internetten één van mijn grote hobby’s. Enkele jaren geleden ben ik les gaan geven in de nieuwe media. Mijn leerlingen variëren in leeftijd van 35 jaar tot 84 jaar. Dat maakt dit werk enorm leuk. 


Met name voor de oudere mensen en de senioren onder ons is het anno nu belangrijk om goed met de computer, laptop of Tablet overweg te kunnen. Het wordt steeds belangrijker want de wereld digitaliseert steeds meer. Dat betekent dat er steeds meer via internet of de mail gecommuniceerd wordt. Veel rekeningen krijg ik bijvoorbeeld digitaal. D.w.z. via de e-mail. Of ze staan  ‘online’ op een website voor mij klaar. Er wordt eenvoudig van uitgegaan dat de digitale vaardigheden voldoende bij de mensen aanwezig zijn. Helaas is dat voor veel mensen echt nog niet het geval. 

Leer googelen dat is handig!

Leer Googelen met Google Chrome
Google Chrome Browser

U vraagt zich wellicht af waarom ik  zeg: leer Googelen. Om goede informatie op internet te kunnen vinden is het handig als men leert hoe men moet ‘Googelen’. Googelen betekent: zoeken op internet via de browser van Google. Er zijn meerdere browsers waarmee u kunt zoeken zo zijn er o.a. Safari, Explorer of Edge. Hiermee start men het zoeken op internet. Ooit werd ik eens gebeld door mijn schoonvader. Hij had een zoekterm ingevoerd maar er gebeurde niets. Wat deed hij fout? Hij had geen ENTER gedaan. Wat moesten wij lachen. Hij was toen 75 jaar en ik leerde hem destijds telefonisch MSN op de PC. Een mooie tijd. Maar zoals u leest. Men is nooit te oud om te leren. Daarom leer goed zoeken op internet, dus leer Googelen!

Leer Googelen
Bovenstaand balkje is de browser. Vul hier een zoekwoord, naam of korte zin in en geef ENTER. 

Ik leer u googelen bij u thuis

Heeft u interesse in een privé les Digitale Vaardigheden en wilt u snel leren Googelen? Dan kunt u mailen naar lidy@seniorenwebsite.nl. Wij kunnen dan een vrijblijvende afspraak maken. Ik kom naar u toe of geef u privéles bij mij thuis.

Het les tarief is € 25,00 per uur. Mijn ervaring heeft me geleerd dat lessen in lesblokken van twee uur ( €het beste werkt voor beide partijen.