Knoflook-en-citroen-als-detoxkuur

Natuurlijke lichamelijke reinigingskuur

De combinatie knoflook en citroen is ideaal om te gebruiken voor een natuurlijke lichamelijke reinigingskuur. Tegen aderverkalking lijkt het een goede remedie te zijn. Als fervente lezeres van alles wat los en vast zit omtrent goede voeding, gezond en vitaal leven én werken met natuurlijke voeding las ik dit interessante artikel in de DNUA. Een uit Duits vertaalt artikel en ingezonden door een lezeres. Al jaren lees ik met veel plezier dit kleine tijdschrift De Natuur Uw Arts. Zes keer per jaar ontvang ik het door een kleine minimale donatie van slechts € 15,00 per jaar.


Het van oorsprong Duitse recept vertelt het volgende: De combinatie van knoflook en citroen zou een hartoperatie, noodzakelijk geworden door aderverkalking, kunnen voorkomen. Het recept adviseert jaarlijks deze kuur te volgen.

Als de aderen in de hersenen en de kransslagaders van het hart vernauwd of verkalkt zijn, dan drinkt men dagelijks een likeurglaasje van een aftreksel uit dertig geschilde knoflookteentjes en vijf klein gesneden ongeschilde citroenen, het liefst beiden biologisch. Blender alles en breng het mengsel aan de kook totdat het borrelen begint. Giet alles door een zeef en een trechter in een fles en bewaar in de koelkast. Drink dagelijks één glaasje voór- of na de hoofdmaaltijd.

Natuurlijk reinigen met Knoflook & Citroenkuur

Na drie weken begint men zich al over het hele lichaam beter te voelen, aldus geschreven in het artikel. Verkalking en de verschijnselen die daarbij horen, zoals bijvoorbeeld slecht zien en horen, verbeteren en zullen spoedig verdwijnen. Na de eerste drie weken moet men een achtdaagse pauze inlassen. Vervolgens gaat men verder met de tweede, drie wekelijkse knoflook & citroenkuur. Hierna voltrekt zich een doorslaand genezingsproces.

Deze onschadelijke en werkzame natuurlijke jaarlijkse lichamelijke reinigingskuur is zijn prijs meer dan waard en moet ieder jaar een keer worden herhaald. Een onaangename ademlucht van knoflook is er niet. Mensen die voorheen verkalkt waren, kunnen weer goed en rustig slapen, hoeven ’s nachts niet meer hun bed uit, de kalk is opgelost. Hiermee kan men zelfs geplande hartoperaties voorkomen omdat vetten en kalk volledig zijn opgelost. Ook bij tandvlees aandoeningen, zoals parodontose, heeft dit recept zijn diensten bewezen, aldus het Duitse recept.

U begrijpt dat er aan dit artikel geen gezondheidsclaims o.i.d. kunnen worden ontleend. Graag wil ik dit artikel met u delen. Ik denk namelijk dat voeding kan werken als medicijn en er met veel natuurlijke voedingsmiddelen gezondheidsvoordeel kan worden behaald. En, nee bewijzen heb ik niet, maar mijn echtgenoot en ik gaan dit recept zeker uitproberen. Een keer per jaar natuurlijk reinigen met een Knoflook & Citroenkuur voor het lichaam zie ik als de jaarlijkse ‘Grote Schoonmaak’ voor mijn woning.