Pigmentvlekken en Ouderdomsvlekken

Natuurlijke remedie Hyperpigmentatie

Wat is hyperpigmentatie?
DHyperpigmentatie is een aandoening die wordt gekenmerkt door donkere plekken op de huid. Deze worden veroorzaakt door de toegenomen hoeveelheid melanine, het donkere pigment van de huid. De blootstelling aan zonlicht, zwangerschap, bepaalde ziekten, veroudering of een operatie kan leiden tot beschadigingen van de melanine en lelijke bruine vlekken veroorzaken. Vaak zijn het ongevaarlijke aandoeningen maar het is vooral geen fraai gezicht.


Oorzaken van hyperpigmentatie
De oorzaken van pigmentvlekken en sproeten kunnen verdeeld worden in twee groepen: externe en interne oorzaken. Externe oorzaken kunnen blootstelling aan zonlicht of het gebruik van medicatie zijn.(betaxolol, minocycline, oestrogeen, progesteron, etc.). Interne oorzaken kunnen aangeboren en genetisch bepaald zijn.
Sproeten, ouderdomsvlekken en vlekken van de zon worden veroorzaakt door de schadelijke ultraviolette straling van de zon die de melanine beschadigen en voor een tijdelijke of permanente huidverkleuring zorgen. Vaak ziet u deze vlekken op het gezicht en de handen maar kunnen zij ook voorkomen op andere aan zon blootgestelde lichaamsdelen. De littekens van een operatie kunnen ook verkleuring van de huid veroorzaken, zelfs wanneer men hersteld is kunnen de donkere vlekken blijven.

Melasma is hyperpigmentatie van de huid die optreedt tijdens de zwangerschap. Heel soms komt deze afwijking ook bij mannen voor. Vaak wordt het “een zwangerschapsmasker” genoemd omdat de bruine vlekken op het gezicht, vooral op de neus en wangen, na de zwangerschap spontaan ook weer verdwijnen.

Natuurlijke remedie tegen hyperpigmentatie

  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel citroensap
  • Roer goed
  • Toepassen op het getroffen gebied
  • Laat het 15 minuten intrekken
  • Was af met koud water

Ga na deze behandeling niet in de zon! Het wordt aanbevolen om het toe te passen voordat men onder de douche stapt, het is gewoon een handig moment!  Herhaal dit eenmaal of tweemaal per dag totdat er een zichtbare verbetering is. Deze eenvoudige remedie is echt effectief en is gebaseerd op de principes van de Ayurveda, de oude Indiase genezing wetenschap.

Citroen licht de huid op en zorgt voor een natuurlijke peeling van de huid, de kurkuma heeft tevens een oplichtend effect op de huid en een ontstekingremmende werking.Mensen die een zeer gevoelige huid hebben kunnen wat extra water toe voegen bij het citroensap of deze vervangen door melk.

Probeer het maar eens en ervaar het resultaat!  Werkt deze natuurlijke remedie niet naar tevredenheid kunt u ook deze Pigmentvlekken Gel eens proberen!

Bron: Healthyfoodplace.com