Noten in de nieuwe schijf van vijf

Noten in de nieuwe Schijf van Vijf

Noten in de nieuwe Schijf van vijf, oh wat ben ik daar happy mee! Zelf wist ik al een tijdje dat het eten van diverse verschillende soorten noten bepaalde gezondheidsvoordelen kan opleveren daarom ben ik zo blij met de toevoeging van Noten in de  nieuwe Schijf van Vijf! Noten kunnen ook als goede vleesvervanger dienen en dat is erg lekker. Als een snack tussendoor zijn ze ook niet te versmaden.


Bij ons staan er dagelijks heerlijke verse ongezouten, gebrande of ongebrande noten op het menu. Door het nemen van de ongebrande en ongezouten noten variant kunnen we grip op onze bloeddruk houden.

In 2017 ging Noten.nl online. Hier kunt u allerlei soorten verse noten, notenmixen, pinda’s en zaden & pitten online bestellen. Noten.nl.

Bestel verse noten op Noten.nl

Mijn eigen interesse  is al jaren gezond eten en leven en ik lees en interesseer mij voor alles van ook maar enigszins met voeding, eten en drinken en gezond leven heeft te maken. Het liefst zoveel mogelijk naturel, onbewerkt en biologisch.

Mijn slogan is tevens altijd: Eet afwisselend, met mate én van alles wat. Anno 2018 wordt het steeds duidelijker dat wij bewuster met ons lichaam om dienen te gaan teneinde op hogere leeftijd zo min mogelijke kwalen en ziektes te krijgen. Naar mijn idee heeft het lang geduurd voordat de nieuwe Schijf van Vijf er was. Ik ben er blij mee! Het kan structuur bieden van wat wel en niet te eten om langer fit en vitaal te blijven.

Bovendien kan er milieuvriendelijker worden geconsumeerd met de nieuw Schijf van Vijf door minder eten van dierlijke producten en meer te kiezen voor plantaardige voeding zoals bijvoorbeeld de noten.

De vakken in de Schijf van Vijf:

De vijf gekleurde vakken van de Schijf van Vijf geven de voedingsgroepen aan waaruit je dagelijks een goede voedingskeuze kunt maken.

  1. De groene groep staat voor Groenten en Fruit.
  2. De gele groep staat voor alle vetten.
  3. De roze groep staat voor zuivel, noten, vis, peulvruchten, vlees en ei.
  4. De oranje groep staat voor brood, graanproducten en aardappelen.
  5. De blauwe groep voor alle dranken.