Nieuwsbrieven echt verwijderen en afmelden

Ongewenste Nieuwsbrieven écht verwijderen of afmelden.

Heeft u daar ook (weleens) last van? Soms krijg ik ongevraagde en door mij ongewenste nieuwsbrieven in mijn mailbox. Door ze in de prullenbak te doen ben ik ze kwijt. Maar… dat is tijdelijk. Binnen een week of twee heb ik de nieuwsbrief alweer in de mail. Als ik alle nieuwsbrieven zou aanhouden heb ik er werkelijk een dagtaak aan om ze te lezen of te beantwoorden of te verwijderen. Tegenwoordig ontvang ik ook redelijk vaak een verzoek of ik een product beoordeling of review wil geven. Soms zelfs na aankoop van een tube tandpasta! Hoezo? Echt ik hou van internet en mailen maar tandpasta beoordelen vind ik wel ver gaan.


Sommige nieuwsbrieven hou ik wel aan hoor want ik ben zeer geïnteresseerd, leer graag en krijg soms ook hele leuke aanbiedingen of klantenkorting via een nieuwsbrief.

Hoe nieuwsbrieven echt verwijderen en afmelden

We gaan het nu even hebben over hoe we zelf eenvoudig onze mailbox schoon, opgeruimd en overzichtelijk houden en ongewenste nieuwsbrieven écht verwijderen of afmelden. Als er een nieuwsbrief binnenkomt en u wilt deze in de toekomst niet meer ontvangen doet u het volgende: Open de nieuwsbrief en scrol helemaal naar beneden van de nieuwsbrief. U zoekt dan naar de woorden ‘afmelden’, ‘uitschrijven’, ‘klik hier’ of ‘unsubscribe’.

Klik op het woord ‘afmelden’ of ‘uitschrijven’, ‘klik hier’ of ‘unsubscribe’ dat is een namelijk een link, dan opent er een nieuw scherm. Helaas vaak in het Engels, dan verschijnt er een Popup, zie onderstaand plaatje.

Unsubscribe Succesvol = Uitschrijven is gelukt.
You will no longer receive email marketing from this list = u zal niet langer mail ontvangen van deze mailinglijst.

Dit verschijnt er op uw computerscherm als u op de link ‘uitschrijven’of afmelden’klikt.

Daarna kunt u één van de vijf rondjes aanvinken om een reden op te geven waarom u zich heeft afgemeld voor deze nieuwsbrief. Als u dit heeft gedaan ontvangt u van dit bedrijf geen nieuwsbrieven meer.

Via de website van het bedrijf waarvan u de nieuwsbrief heeft ontvangen kunt u zich altijd weer aanmelden of abonneren op nieuwsbrieven. Zo blijft uw mailbox netjes en overzichtelijk.

Heeft u interesse in een privé les Digitale Vaardigheden en wilt u leren hoe u zelf ongewenste nieuwsbrieven kunt verwijderen? Dan kunt u mailen naar lidy@seniorenwebsite.nlWij kunnen dan een vrijblijvende afspraak maken. Ik kom naar u toe of geef u privéles bij mij thuis. Het les tarief is € 25,00 per uur. Mijn ervaring heeft me geleerd dat lessen in lesblokken van twee uur ( € 50,00) het beste werkt voor beide partijen.