Oude Medicijnen Opruimen

Oude Medicijnen Opruimen

Vandaag ga ik mijn oude medicijnen opruimen want heeft u dat ook? Dat er steeds medicijnen over datum raken of al heel lang ergens blijven liggen? Gaandeweg een mensenleven verzamelen we redelijk wat tubetjes, potjes, doosjes, zalven en meer in ons apothekerskastje. Soms neem ik dat kastje onderhanden en ruim ik op. Ook check ik de datum van alle doosjes en potten. Geen overbodige luxe bij mij. De tijd vliegt. Dat besef ik mij op zo’n moment des te meer.


Oude Medicijnen Opruimen

Oude Vitaminen? Ook, net als oude medicijnen opruimen!

Vandaag de dag is het bijna normaal dat we een vitamine supplement nemen. Althans in ons gezin gebeurt dat. We worden al wat ouder en dan ga je stofjes missen in je lijf. Ook al eten we gezond, genoeg groenten en voldoende fruit. Als je ouder wordt is het zo dat niet alles wat je eet optimaal door je lichaam wordt opgenomen. Vandaar onze aanvullende supplementen. Vitamine D, altijd! Vitamine C, een goed antioxidant en ga zo maar door. Ook die potten, doosjes en flesjes worden goed nagekeken op houdbaarheid net als de oude medicijnen.

Dan komt de vraag: waar laten we de oude vitaminen en medicijnen als we opruimen? Dat hoeft niet moeilijk te zijn. In ieder geval NOOIT in de prullenbak! Het is best simpel en ik vindt het ook heel goed geregeld. Zoals ik de gratis plastic groene zakken bij de Appie meeneem om het plastic te scheiden, kan ik ook bij de apotheek een speciale zak krijgen om de oude medicijnen in te doen. Het volgende kan erin; losse medicijnen, restjes zalf in de tube, restanten van siropen en vloeibare medicijnen, doordrukstrips met oude tabletten en oude sprays. En dan inleveren bij uw apotheek.

Opruimen Oude Medicijnen? Niet alles kan in de zak van de apotheek!

Niet alle oude medicatie kan in de plastic zak van de apotheek maar mag er wel  apart worden ingeleverd. Lege doosjes, flesjes, papier en karton levert u apart in bij de apotheek. Vergeet vooral niet om uw adresgegevens te verwijderen van alle doosjes , flesjes en potjes. Dat is beter voor uw privacy. Heeft u ook oude injectiespuiten en naalden? Ook daar heeft de apotheker een aparte container voor. Dus inleveren maar en opgeruimd staat netjes!