Fles-Ricinusolie

Ricinusolie Natuurlijk Haargroeimiddel

Ricinusolie klinkt een beetje industrieel nietwaar? De waarheid is dat het een van de meest natuurlijke smeermiddelen is in de wereld.Ricinusolie, ook wel Castorolie of Wonderolie genoemd wordt gewonnen door persing van de zaden van de castor plant, ook bekend als Ricinus communis. Het bevat een overvloed aan eiwitten en mineralen die door de eeuwen heen reeds voor medicinale doeleinden worden gebruikt. De Castorplant is afkomstig uit Afrika en India en bevat schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. De olie wordt tevens veel verwerkt in medicinale zalf. De plant zelf is echter bekend als een van de meest toxische van de wereld. Maar er is geen reden voor paniek, tijdens het het proces van de winning van de olie blijft het gevaarlijke deel achter. Onderstaand 10 tips hoe Ricinusolie gebruikt kan worden.


Ricinusolie natuurlijk haargroeimiddel

Ricinusolie stimuleert de haargroei en versterkt het haar. De olie kan de bloedcirculatie naar de haar follikels verbeteren en nieuwe haargroei bevorderen. Het bevat ook omega-6 vetzuren die essentieel zijn voor de gezonde groei van haar.

Ricinusolie verzorgd

Ricinusolie helpt tegen roos. Met de anti-schimmel-, antibacteriële en antivirale eigenschappen van Ricinusolie kunt u de ziekteverwekkers en micro-organismen die voor roos zorgen behandelen. Ontstaat roos door de extreem droge hoofdhuid is ook dat goed te behandelen met wonderolie.

Ricinusolie verbeterd

Wanneer het lokaal gebruikt wordt, kan ricinusolie het gevoel en het uiterlijk te verbeteren van de huid. Vanwege zijn krachtige antischimmel eigenschap is het een uitstekende behandeling tegen acne als het rechtstreeks op de getroffen plekken wordt gedaan. Het verminderd roodheid en remt de ontsteking.

Ricinusolie hydrateert

Ricinusolie werkt ook goed als een natuurlijke moisturizer en helpt de huid om de natuurlijke vochtbalans zonder overtollige olie te ondersteunen. Het stimuleert ook de productie van collageen en dat kan helpen de fijne rimpel lijntjes te minimaliseren.

Bestrijd ringworm

De actieve verbinding in ricinusolie, undecyleenzuur helpt ringworm effectief te behandelen zonder de huid uit te drogen of te irriteren.

Ricinusolie heelt littekens

De vetzuren in ricinusolie, ongeveer 90% is ricinolzuur dringen tot diep in het huidoppervlak en bevorderen de groei van nieuwe huidcellen. Alhoewel het langzaam werkt is ricinusolie een effectieve manier om littekens te verminderen en gezond weefsel op een natuurlijke manier te verjongen.

Ricinusolie werkt antibacterieel

Is er sprake van een wondje dat maar niet geneest? Ricinusolie is zeer geschikt voor het bevorderen van de groei van gezonde cellen en het afweren van alle slechte bacteriën die genezing verhinderen.

Ricinusolie als hulp bij artritis en gewrichtspijn

Gebruikt als massage olie, kunnen de ontstekingsremmende eigenschappen in ricinusolie pijn en zwelling van de gewrichten verminderen. U kunt ook gebruik maken ricinusolie supplementen om de pijn te behandelen van binnenuit.

Ricinusolie verhoogd de weerstand
Ricinusolie kan helpen bij de productie van witte bloedcellen die het immuunsysteem stimuleren.

Ricinusolie als massage olie bij migraine
Met ontsteking remmende eigenschappen kan ricinusolie een dreigende migraine aanval afremmen. Masseer de pijnlijke plekken op het hoofd en voel de ontspanning.
Bron:fhfn.org.