Philips Hue, start met Slim Wonen

Slim Wonen met Domotica

Met ‘Slim Wonen met Domotica’ bedoelen wij hoe u zo lang en comfortabel mogelijk in uw eigen huis zelfstandig kan (blijven) wonen met de nieuwste technologieën op woongebied. Anno 2018 zijn er allemaal slimme oplossingen voorhanden. Door gebruik te maken van domotica kunnen er veel handelingen in maar ook buiten uw woning worden geautomatiseerd. Grasmaaien bijvoorbeeld! Of de lampen automatisch aan- of uit te laten gaan. Maar…… wat is domotica eigenlijk? Wat betekent dat nou. Domotica is een mooi woord voor het automatiseren van verschillende technische processen in en om uw eigen woning.


Ik noem een klein voorbeeld:  het aanzetten van de verwarming. Vroeger moest men aan de knop draaien om de verwarming wat hoger of lager te zetten. Nu kan dat al enige tijd door middel van een applicatie op de iPhone of iPad bijvoorbeeld. U hoeft niet meer op te staan. Bovendien kunt u alles energiezuinig instellen. En ook dat is prettig, gezien het ‘gasprobleem’ in ons kleine kikkerlandje.

Domotica en voordeuropener

Wat denk u van een automatische voordeur opener mét camera. Dat is erg handig en veilig. Bent u bijvoorbeeld slecht ter been dan is het een verademing om niet haastig naar de voordeur te hoeven gaan. Ook is het veilig dat u kunt waarnemen voor wie u de deur opent, ook dit voorbeeld valt onder de noemer ‘domotica’.

Voordeurbel met ingebouwde camera

Bestel uw deuropener met camera

Op deze manier kunnen er veel dingen in uw huis worden geautomatiseerd. Maar ook buiten de woning, zoals camerabeveiliging met een iPhone app. En dat wordt met één woord domotica genoemd! Met de term ‘Smart Homes’ wordt hetzelfde bedoeld.  Daar mee geeft men aan dat de (nieuwe) woning compleet met allerlei slimme oplossingen is ingericht. Slimme oplossingen zijn er voor alle kamers van het huis. Van veiligheid tot  het luisteren naar mooie muziek. De mogelijkheden zijn legio!

Domotica in een oudere woning

Wat nu als het een reeds bestaande en oudere woning betreft, zoals bij mij thuis het geval is. Gelukkig zijn er in deze tegenwoordige tijd veel bedrijven die zich daar op richten. En online is er al erg veel over te vinden. Wij zijn graag van alles op de hoogte en daarom houden wij zo van internet. Over zoveel producten en installaties is goede informatie te vinden zodat wij altijd goed beslagen ten ijs komen als we iets aan willen schaffen of er een specialist voor willen inhuren.

Via Seniorenwebsite.nl kunt u heel makkelijk ‘Slim Wonen’producten bestellen en thuis laten bezorgen. U wordt door gelinkt naar de website van 50Five. Dit door te klikken op het plaatje. Daar kunt u producten uitzoeken, bestellen, in de winkelwagen doen, inloggen als u er een account heeft en anders maakt u er een aan als u dat wenst. Daarna rekent u af en wordt de bestelling naar u verzonden en helemaal door 50Five afgehandeld.
Bij het aanschaffen van een nieuw product, zoals een deurbel bijvoorbeeld, kijk ik altijd naar de reviews op de website. Dat is een beoordeling van klanten die het product al hebben aangeschaft. Zij weten de werking en schrijven deze bevinding op de website. Ook geven zij er een cijfer voor in de vorm van het aantal vermelde sterren. Daar kan een conclusie uit worden getrokken. Dat helpt met het maken van een weloverwogen keuze.

Surf verder en ontdek welke producten u op domotica gebied aan kunt schaffen via seniorenwebsite.nl.

Heeft u interesse op het gebied van Domotica en huisautomatisering en kunt u daarbij hulp gebruiken? Dan kunt u mailen naar lidy@seniorenwebsite.nl. Wij zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van Domotica en helpen u graag! Wij komen naar u toe om uitleg te geven van de mogelijkheden in uw woning en met uw apparatuur.

Het uur tarief is € 25,00 per uur. Onze ervaring heeft ons geleerd dat wij u met een blok van twee uur ( € 50,00) goed op weg kunnen helpen.