Categoriearchief: Slim Wonen

iPhone 6 en Fotografie

iPhone 6 en Slimme Fotografie

Steeds vaker hebben wij, senioren, een smartphone in ons bezit. Zo ben ik in het bezit van een iPhone 6. Deze heb ik (bijna) altijd bij me. (Mijn kinderen denken daar anders over…) Uiteraard om altijd bereikbaar te zijn of te kunnen bellen. Maar in tegenstelling tot mijn fotocamera gaan mijn iPhone 6 en slimme fotografie perfect samen heb ik ontdekt. Sinds ik fotografeer met mijn iPhone 6 ligt mijn fotocamera achter in de kast. Bovendien maak ik veel vaker ergens een foto van. De iPhone 6 bezit namelijk een fantastische camera. Tegenwoordig fotografeer ik veel. Bovendien vindt ik het super leuk!

iPhone 6 en Slimme Fotografie, gebruik de juiste instellingen!

Camera app iPhone en Fotografie

Gebruik de Camera app op het startscherm. Wil je snel een foto maken veeg dan het startscherm omhoog en tik de Camera app aan. Houdt bij fotografie uw smartphone ook stevig vast. Dat zorgt voor meer stabiliteit en rust. Soms maak ik gebruik van een speciale standaard voor mijn iPhone en fotografie. Als de camera app is geopend richt u de  smartphone op het project of onderwerp dat u op het beeld vast wilt leggen. Zelf stelt de camera op scherp zie het gele kader dat verschijnt. Maar wil je dit sneller realiseren houdt dan je vinger op het punt gedrukt waarop je wil focussen. Handig! Bij het opnemen van een video werkt dit hetzelfde.

Dan kun je afdrukken op de grote witte knop. De volume knoppen kunnen ook gebruikt worden om een afdruk te maken.

Camera beeld iPhone 6 zelfontspanner instellen

 

Wist u dat de iPhone 6 ook een zelfontspanner knop heeft? Echt reuze handig. Je kunt hem instellen op 3 seconden of op 10 seconden. Vooral op vakantie met z’n twee maak ik er veel gebruik van. Zet de mobiel op een muurtje, stel de zelfontspanner in, ren naar je plekje, en zie daar de foto wordt gemaakt. Het levert vaak hilariteit én de leukste kiekjes op.

 

 

Camara beeld iPhone 6 kleuren scenes instellen

 

Voordat u een foto gaat maken kunt u ook instellen welke kleuren scene uw voorkeur heeft. Door rechtsboven de drie bolletjes aan te tikken.

Er kan worden gekozen uit diverse instellingen zoals origineel, levendig, levendig warm, levendig koel, dramatisch. Het hangt van de persoonlijke voorkeur af waarop dit ingesteld word. De iPhone 6 en Fotografie biedt achteraf ook mogelijkheden om een gemaakte foto aan te passen.

Nog een paar ideeën waarvoor ik mijn iPhone 6 en Fotografie gebruik. Het insturen van uw ziektekosten rekeningen bijvoorbeeld. Foto maken van de rekening met uw smartphone en via een app verzenden. Een lampje vervangen in de keuken. Ik maak een foto en weet exact hoe het lampje erin moet! De productienummers of kenmerken van mijn TV of  koelkast? Maak een foto van het plaatje wat er achterop zit. Later kunt u het beeld vergroten op uw smartphone en is het duidelijk leesbaar.

Scene foto voor Philips Hue

Ledlampen met app

Onder huisautomatisering of domotica (is hetzelfde) vallen ook de ledlampen met app die ik nog niet zo lang geleden hebt aangeschaft. Wat is dat ideaal zeg! Buiten dat deze ledlampen energiezuinig zijn hebben ze een E27 fitting. Ze passen in ieder geval in de armaturen die wij in onze woning hebben. Ook zijn ze super eenvoudig te bedienen via mijn iPhone. Of via  de draadloze dimmer die een mooi duidelijk design heeft. Ik besefte werkelijk niet wat een gebruiksgemak de aanschaf van deze ledlampen mij op zouden leveren. Nu heb ik het zelf ervaren en ik ben er erg mee in mijn nopjes.

Alle gloeilampen vervangen door ledlampen met app

Ondertussen hebben wij, als eerste beneden in de woonkamer en keuken, bijna alle halogeen- en gloeilampen vervangen door ledlampen met app. Het is even een aanschaf maar levert ook echt iets op. Punt één: ledlampen verbruiken minder energie. Punt twee: gebruiksgemak en punt drie: veiligheid! U vraagt zich wellicht af: hoe kunnen ledlampen met app voor veiligheid  in huis zorgen? Het is de functie ‘Thuis en weg‘ in de app. Ga je er een paar dagen tussenuit en weg van huis dan kan je de app zo instellen dat het licht automatisch aan- en uitgaat op elk gewenst tijdstip. Dat tijdstip is elke dag anders, iets eerder of later zo simuleer je dat er iemand thuis is.

Philips Hue Routine Thuis en weg voor veiligheid

De ledlampen met app zijn, voor ons, ook om leuke dingen mee te regelen zoals het creëren van sfeerlicht. Ikzelf heb de kleuren van een mooie vakantie foto gepakt en mijn eigen persoonlijke sfeerlicht scene gemaakt. Echt supertof! De mogelijkheden zijn ongekend. Natuurlijk kan er ook worden gekozen voor warm wit licht. Veel onderdelen kunnen los worden aangeschaft van de Philips Hue of men koopt een starterskit. Erg belangrijk voor het aanschaffen van ledlampen met app zijn natuurlijk de internet en wifi voorzieningen in uw woning.

Philips Hue Color Starter Kit E27 Ledlampen met app

 

Bestel hier uw Ledlampen Philips Hue

Via Seniorenwebsite.nl kunt u heel makkelijk deze Ledlampen Philips Hue bestellen en thuis laten bezorgen. U wordt door gelinkt naar de website van 50Five.nl. Dit door te klikken op de oranje tekst. Daar kunt u de Ledlampen Philips Hue uitzoeken, bestellen, in de winkelwagen doen, inloggen als u er een account heeft, of bestellen als een gast. Daarna rekent u af en wordt de bestelling naar u verzonden en helemaal door 50Five.nl afgehandeld. Bij het aanschaffen van een nieuw product kijk ik altijd naar de reviews. Dat is een beoordeling van klanten die het product al hebben aangeschaft. Zij weten hoe het product werkt en schrijven deze bevinding op. Ook geven zij er een cijfer voor in de vorm van het aantal vermelde sterren. Daar kan een conclusie uit worden getrokken dat mij helpt met het maken van een keuze.

Laat een bericht achter over ledlampen met app

Ik ben reuze benieuwd naar uw ervaringen met ledlampen met app laat daarom een berichtje achter aub.