Categoriearchief: Slimme Zelfzorg

Knoflook-en-citroen-als-detoxkuur

Natuurlijke lichamelijke reinigingskuur

De combinatie knoflook en citroen is ideaal om te gebruiken voor een natuurlijke lichamelijke reinigingskuur. Tegen aderverkalking lijkt het een goede remedie te zijn. Als fervente lezeres van alles wat los en vast zit omtrent goede voeding, gezond en vitaal leven én werken met natuurlijke voeding las ik dit interessante artikel in de DNUA. Een uit Duits vertaalt artikel en ingezonden door een lezeres. Al jaren lees ik met veel plezier dit kleine tijdschrift De Natuur Uw Arts. Zes keer per jaar ontvang ik het door een kleine minimale donatie van slechts € 15,00 per jaar.

Het van oorsprong Duitse recept vertelt het volgende: De combinatie van knoflook en citroen zou een hartoperatie, noodzakelijk geworden door aderverkalking, kunnen voorkomen. Het recept adviseert jaarlijks deze kuur te volgen.

Als de aderen in de hersenen en de kransslagaders van het hart vernauwd of verkalkt zijn, dan drinkt men dagelijks een likeurglaasje van een aftreksel uit dertig geschilde knoflookteentjes en vijf klein gesneden ongeschilde citroenen, het liefst beiden biologisch. Blender alles en breng het mengsel aan de kook totdat het borrelen begint. Giet alles door een zeef en een trechter in een fles en bewaar in de koelkast. Drink dagelijks één glaasje voór- of na de hoofdmaaltijd.

Natuurlijk reinigen met Knoflook & Citroenkuur

Na drie weken begint men zich al over het hele lichaam beter te voelen, aldus geschreven in het artikel. Verkalking en de verschijnselen die daarbij horen, zoals bijvoorbeeld slecht zien en horen, verbeteren en zullen spoedig verdwijnen. Na de eerste drie weken moet men een achtdaagse pauze inlassen. Vervolgens gaat men verder met de tweede, drie wekelijkse knoflook & citroenkuur. Hierna voltrekt zich een doorslaand genezingsproces.

Deze onschadelijke en werkzame natuurlijke jaarlijkse lichamelijke reinigingskuur is zijn prijs meer dan waard en moet ieder jaar een keer worden herhaald. Een onaangename ademlucht van knoflook is er niet. Mensen die voorheen verkalkt waren, kunnen weer goed en rustig slapen, hoeven ’s nachts niet meer hun bed uit, de kalk is opgelost. Hiermee kan men zelfs geplande hartoperaties voorkomen omdat vetten en kalk volledig zijn opgelost. Ook bij tandvlees aandoeningen, zoals parodontose, heeft dit recept zijn diensten bewezen, aldus het Duitse recept.

U begrijpt dat er aan dit artikel geen gezondheidsclaims o.i.d. kunnen worden ontleend. Graag wil ik dit artikel met u delen. Ik denk namelijk dat voeding kan werken als medicijn en er met veel natuurlijke voedingsmiddelen gezondheidsvoordeel kan worden behaald. En, nee bewijzen heb ik niet, maar mijn echtgenoot en ik gaan dit recept zeker uitproberen. Een keer per jaar natuurlijk reinigen met een Knoflook & Citroenkuur voor het lichaam zie ik als de jaarlijkse ‘Grote Schoonmaak’ voor mijn woning.

Vezelrijke abrikozen eten

Vezelrijke abrikozen eten

De gedroogde vezelrijke abrikozen die wij hier in Nederland eten komen vooral uit Turkije. Je vindt ze in veel landen rondom de Middellandse zee. Als de abrikozen zijn geoogst hebben de vlezige exemplaren een mooie oranje gele kleur. Door de abrikozen een nachtje te weken in koud water zijn ze net zo goed te gebruiken als de verse vruchten. Wellen in oranjebloesemwater, thee of witte zoete wijn, geeft een heerlijk aroma.

Vezelrijke abrikozen eten goed voor je!

Gedroogd fruit is goed vanwege de aanwezige anti-oxidanten. Zij beschermen het lichaam tegen schadelijke stoffen die vrij komen. Dit als gevolg van allerlei oxidatie reacties. Vers fruit, zoals een appel, doet dat ook! Tevens bevatten abrikozen een hoog gehalte aan kalium. Van kalium is in onderzoeken aangetoond dat zij invloed heeft op de waterhuishouding in ons lichaam.

Kalium werkt bloeddruk verlagend. Het in de abrikozen aanwezige magnesium en calcium spelen hierbij ook een rol. Het hoge vezelgehalte in de abrikozen pleit voor het regelmatig eten van dit gedroogde fruit. Met de vezelrijke abrikozen kunnen bijvoorbeeld als ontbijt lekkere pannenkoekjes worden gebakken. Dan worden deze nog lekkerder en gezonder. Zo kan er op een natuurlijke manier worden gespeeld met suikers en vezels. maak het beslag klaar de avond ervoor en de volgende ochtend is het bakken zo gedaan!

Als verstandige snack tussendoor of als aanvulling in de lunchbox kan een abrikoos ook prima als energiebron fungeren. Ik koop mijn abrikozen tegenwoordig gemakkelijk online bij Noten.nl. Daar hebben ze verschillende soorten abrikozen van de beste kwaliteit. Bestel ze eenvoudig online en geniet van de verse kwaliteit en snelle levering.