Categoriearchief: Uiterlijk

Fles-Ricinusolie

Ricinusolie Natuurlijk Haargroeimiddel

Ricinusolie klinkt een beetje industrieel nietwaar? De waarheid is dat het een van de meest natuurlijke smeermiddelen is in de wereld.Ricinusolie, ook wel Castorolie of Wonderolie genoemd wordt gewonnen door persing van de zaden van de castor plant, ook bekend als Ricinus communis. Het bevat een overvloed aan eiwitten en mineralen die door de eeuwen heen reeds voor medicinale doeleinden worden gebruikt. De Castorplant is afkomstig uit Afrika en India en bevat schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. De olie wordt tevens veel verwerkt in medicinale zalf. De plant zelf is echter bekend als een van de meest toxische van de wereld. Maar er is geen reden voor paniek, tijdens het het proces van de winning van de olie blijft het gevaarlijke deel achter. Onderstaand 10 tips hoe Ricinusolie gebruikt kan worden.

Ricinusolie natuurlijk haargroeimiddel

Ricinusolie stimuleert de haargroei en versterkt het haar. De olie kan de bloedcirculatie naar de haar follikels verbeteren en nieuwe haargroei bevorderen. Het bevat ook omega-6 vetzuren die essentieel zijn voor de gezonde groei van haar.

Ricinusolie verzorgd

Ricinusolie helpt tegen roos. Met de anti-schimmel-, antibacteriële en antivirale eigenschappen van Ricinusolie kunt u de ziekteverwekkers en micro-organismen die voor roos zorgen behandelen. Ontstaat roos door de extreem droge hoofdhuid is ook dat goed te behandelen met wonderolie.

Ricinusolie verbeterd

Wanneer het lokaal gebruikt wordt, kan ricinusolie het gevoel en het uiterlijk te verbeteren van de huid. Vanwege zijn krachtige antischimmel eigenschap is het een uitstekende behandeling tegen acne als het rechtstreeks op de getroffen plekken wordt gedaan. Het verminderd roodheid en remt de ontsteking.

Ricinusolie hydrateert

Ricinusolie werkt ook goed als een natuurlijke moisturizer en helpt de huid om de natuurlijke vochtbalans zonder overtollige olie te ondersteunen. Het stimuleert ook de productie van collageen en dat kan helpen de fijne rimpel lijntjes te minimaliseren.

Bestrijd ringworm

De actieve verbinding in ricinusolie, undecyleenzuur helpt ringworm effectief te behandelen zonder de huid uit te drogen of te irriteren.

Ricinusolie heelt littekens

De vetzuren in ricinusolie, ongeveer 90% is ricinolzuur dringen tot diep in het huidoppervlak en bevorderen de groei van nieuwe huidcellen. Alhoewel het langzaam werkt is ricinusolie een effectieve manier om littekens te verminderen en gezond weefsel op een natuurlijke manier te verjongen.

Ricinusolie werkt antibacterieel

Is er sprake van een wondje dat maar niet geneest? Ricinusolie is zeer geschikt voor het bevorderen van de groei van gezonde cellen en het afweren van alle slechte bacteriën die genezing verhinderen.

Ricinusolie als hulp bij artritis en gewrichtspijn

Gebruikt als massage olie, kunnen de ontstekingsremmende eigenschappen in ricinusolie pijn en zwelling van de gewrichten verminderen. U kunt ook gebruik maken ricinusolie supplementen om de pijn te behandelen van binnenuit.

Ricinusolie verhoogd de weerstand
Ricinusolie kan helpen bij de productie van witte bloedcellen die het immuunsysteem stimuleren.

Ricinusolie als massage olie bij migraine
Met ontsteking remmende eigenschappen kan ricinusolie een dreigende migraine aanval afremmen. Masseer de pijnlijke plekken op het hoofd en voel de ontspanning.
Bron:fhfn.org.

Pigmentvlekken en Ouderdomsvlekken

Natuurlijke remedie Hyperpigmentatie

Wat is hyperpigmentatie?
DHyperpigmentatie is een aandoening die wordt gekenmerkt door donkere plekken op de huid. Deze worden veroorzaakt door de toegenomen hoeveelheid melanine, het donkere pigment van de huid. De blootstelling aan zonlicht, zwangerschap, bepaalde ziekten, veroudering of een operatie kan leiden tot beschadigingen van de melanine en lelijke bruine vlekken veroorzaken. Vaak zijn het ongevaarlijke aandoeningen maar het is vooral geen fraai gezicht.

Oorzaken van hyperpigmentatie
De oorzaken van pigmentvlekken en sproeten kunnen verdeeld worden in twee groepen: externe en interne oorzaken. Externe oorzaken kunnen blootstelling aan zonlicht of het gebruik van medicatie zijn.(betaxolol, minocycline, oestrogeen, progesteron, etc.). Interne oorzaken kunnen aangeboren en genetisch bepaald zijn.
Sproeten, ouderdomsvlekken en vlekken van de zon worden veroorzaakt door de schadelijke ultraviolette straling van de zon die de melanine beschadigen en voor een tijdelijke of permanente huidverkleuring zorgen. Vaak ziet u deze vlekken op het gezicht en de handen maar kunnen zij ook voorkomen op andere aan zon blootgestelde lichaamsdelen. De littekens van een operatie kunnen ook verkleuring van de huid veroorzaken, zelfs wanneer men hersteld is kunnen de donkere vlekken blijven.

Melasma is hyperpigmentatie van de huid die optreedt tijdens de zwangerschap. Heel soms komt deze afwijking ook bij mannen voor. Vaak wordt het “een zwangerschapsmasker” genoemd omdat de bruine vlekken op het gezicht, vooral op de neus en wangen, na de zwangerschap spontaan ook weer verdwijnen.

Natuurlijke remedie tegen hyperpigmentatie

  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel citroensap
  • Roer goed
  • Toepassen op het getroffen gebied
  • Laat het 15 minuten intrekken
  • Was af met koud water

Ga na deze behandeling niet in de zon! Het wordt aanbevolen om het toe te passen voordat men onder de douche stapt, het is gewoon een handig moment!  Herhaal dit eenmaal of tweemaal per dag totdat er een zichtbare verbetering is. Deze eenvoudige remedie is echt effectief en is gebaseerd op de principes van de Ayurveda, de oude Indiase genezing wetenschap.

Citroen licht de huid op en zorgt voor een natuurlijke peeling van de huid, de kurkuma heeft tevens een oplichtend effect op de huid en een ontstekingremmende werking.Mensen die een zeer gevoelige huid hebben kunnen wat extra water toe voegen bij het citroensap of deze vervangen door melk.

Probeer het maar eens en ervaar het resultaat!  Werkt deze natuurlijke remedie niet naar tevredenheid kunt u ook deze Pigmentvlekken Gel eens proberen!

Bron: Healthyfoodplace.com