Veilig-in-Bad

Veilig in Bad

Wie wil er niet zo lang mogelijk zelf veilig in bad kunnen en zelfstandig blijven. Onze persoonlijke hygiëne is erg belangrijk, dat hoort bij de dagelijkse basis verzorging. Ongemerkt vertoeft men vaak in de badkamer en daar schuilen onvoorziene gevaren. Een uitglijder of val is zo gemaakt. Want de meeste ongelukjes gebeuren nog steeds in en om de eigen woning. Vooral en juist in de badkamer is veiligheid essentieel. Iedereen wil veilig in bad kunnen stappen of uit de (hoge) douche kunnen komen. Een onhandige val is te voorkomen met betrekkelijk eenvoudige en goedkope hulpmiddelen.


Een te gladde badkamervloer kunt u aanpassen door een badmat met antislip te gebruiken. Hangt uw douche boven het bad en staat u in het bad dan is het aan te raden om er een antislipmat in te gebruiken teneinde niet uit te glijden.

Een broek  of kousen aantrekken gaat makkelijker als men op een praktische douche kruk kan zitten. Er zijn speciale douchestoelen of krukken waarmee u ook tijdens het douchen kunt gaan zitten.

Veilig in Bad met kleine aanpassingen

Met kleine aanpassingen en weinig moeite kan men zonder angst veilig in bad of douchen. In de meeste gedateerde woningen is een bad of douche met hoge instap. En als u moeite heeft om uw benen op te heffen is een opstapkruk handig om veilig in bad of douche te stappen. Ze zijn er in diverse varianten in opstapjes. Met of zonder beugel bijvoorbeeld. Het is een makkelijk te monteren hulpmiddel en handig voor gebruik in het hele huis. En het zorgt voor veel gemak en veiligheid.

Opstapkruk met beugel om veilig in bad te stappen

Bestel hier uw badkamer hulpmiddelen 

Via Seniorenwebsite.nl kunt u heel makkelijk handige senioren hulpmiddelen kopen en thuis laten bezorgen. U wordt door gelinkt naar de website van Wellsana.nl. Dit door te klikken op de oranje knop. Daar kunt u handige hulpmiddelen op uw gemak uitzoeken, in de winkelwagen doen en bestellen. Vindt u het bestellen moeilijk?  Komt u er zelf alleen toch niet helemaal uit of vindt u het erg moeilijk kunt u starten met chatten. Daarbij helpt een medewerker u met het maken van uw keuze en de bestelling. Daarna rekent u af en wordt de bestelling naar u verzonden en helemaal door Wellsana.nl afgehandeld.