Categoriearchief: Voeding Blog

Knoflook-en-citroen-als-detoxkuur

Natuurlijke lichamelijke reinigingskuur

De combinatie knoflook en citroen is ideaal om te gebruiken voor een natuurlijke lichamelijke reinigingskuur. Tegen aderverkalking lijkt het een goede remedie te zijn. Als fervente lezeres van alles wat los en vast zit omtrent goede voeding, gezond en vitaal leven én werken met natuurlijke voeding las ik dit interessante artikel in de DNUA. Een uit Duits vertaalt artikel en ingezonden door een lezeres. Al jaren lees ik met veel plezier dit kleine tijdschrift De Natuur Uw Arts. Zes keer per jaar ontvang ik het door een kleine minimale donatie van slechts € 15,00 per jaar.

Het van oorsprong Duitse recept vertelt het volgende: De combinatie van knoflook en citroen zou een hartoperatie, noodzakelijk geworden door aderverkalking, kunnen voorkomen. Het recept adviseert jaarlijks deze kuur te volgen.

Als de aderen in de hersenen en de kransslagaders van het hart vernauwd of verkalkt zijn, dan drinkt men dagelijks een likeurglaasje van een aftreksel uit dertig geschilde knoflookteentjes en vijf klein gesneden ongeschilde citroenen, het liefst beiden biologisch. Blender alles en breng het mengsel aan de kook totdat het borrelen begint. Giet alles door een zeef en een trechter in een fles en bewaar in de koelkast. Drink dagelijks één glaasje voór- of na de hoofdmaaltijd.

Natuurlijk reinigen met Knoflook & Citroenkuur

Na drie weken begint men zich al over het hele lichaam beter te voelen, aldus geschreven in het artikel. Verkalking en de verschijnselen die daarbij horen, zoals bijvoorbeeld slecht zien en horen, verbeteren en zullen spoedig verdwijnen. Na de eerste drie weken moet men een achtdaagse pauze inlassen. Vervolgens gaat men verder met de tweede, drie wekelijkse knoflook & citroenkuur. Hierna voltrekt zich een doorslaand genezingsproces.

Deze onschadelijke en werkzame natuurlijke jaarlijkse lichamelijke reinigingskuur is zijn prijs meer dan waard en moet ieder jaar een keer worden herhaald. Een onaangename ademlucht van knoflook is er niet. Mensen die voorheen verkalkt waren, kunnen weer goed en rustig slapen, hoeven ’s nachts niet meer hun bed uit, de kalk is opgelost. Hiermee kan men zelfs geplande hartoperaties voorkomen omdat vetten en kalk volledig zijn opgelost. Ook bij tandvlees aandoeningen, zoals parodontose, heeft dit recept zijn diensten bewezen, aldus het Duitse recept.

U begrijpt dat er aan dit artikel geen gezondheidsclaims o.i.d. kunnen worden ontleend. Graag wil ik dit artikel met u delen. Ik denk namelijk dat voeding kan werken als medicijn en er met veel natuurlijke voedingsmiddelen gezondheidsvoordeel kan worden behaald. En, nee bewijzen heb ik niet, maar mijn echtgenoot en ik gaan dit recept zeker uitproberen. Een keer per jaar natuurlijk reinigen met een Knoflook & Citroenkuur voor het lichaam zie ik als de jaarlijkse ‘Grote Schoonmaak’ voor mijn woning.

Noten in de nieuwe schijf van vijf

Noten in de nieuwe Schijf van Vijf

Noten in de nieuwe Schijf van vijf, oh wat ben ik daar happy mee! Zelf wist ik al een tijdje dat het eten van diverse verschillende soorten noten bepaalde gezondheidsvoordelen kan opleveren daarom ben ik zo blij met de toevoeging van Noten in de  nieuwe Schijf van Vijf! Noten kunnen ook als goede vleesvervanger dienen en dat is erg lekker. Als een snack tussendoor zijn ze ook niet te versmaden.

Bij ons staan er dagelijks heerlijke verse ongezouten, gebrande of ongebrande noten op het menu. Door het nemen van de ongebrande en ongezouten noten variant kunnen we grip op onze bloeddruk houden.

In 2017 ging Noten.nl online. Hier kunt u allerlei soorten verse noten, notenmixen, pinda’s en zaden & pitten online bestellen. Noten.nl.

Bestel verse noten op Noten.nl

Mijn eigen interesse  is al jaren gezond eten en leven en ik lees en interesseer mij voor alles van ook maar enigszins met voeding, eten en drinken en gezond leven heeft te maken. Het liefst zoveel mogelijk naturel, onbewerkt en biologisch.

Mijn slogan is tevens altijd: Eet afwisselend, met mate én van alles wat. Anno 2018 wordt het steeds duidelijker dat wij bewuster met ons lichaam om dienen te gaan teneinde op hogere leeftijd zo min mogelijke kwalen en ziektes te krijgen. Naar mijn idee heeft het lang geduurd voordat de nieuwe Schijf van Vijf er was. Ik ben er blij mee! Het kan structuur bieden van wat wel en niet te eten om langer fit en vitaal te blijven.

Bovendien kan er milieuvriendelijker worden geconsumeerd met de nieuw Schijf van Vijf door minder eten van dierlijke producten en meer te kiezen voor plantaardige voeding zoals bijvoorbeeld de noten.

De vakken in de Schijf van Vijf:

De vijf gekleurde vakken van de Schijf van Vijf geven de voedingsgroepen aan waaruit je dagelijks een goede voedingskeuze kunt maken.

  1. De groene groep staat voor Groenten en Fruit.
  2. De gele groep staat voor alle vetten.
  3. De roze groep staat voor zuivel, noten, vis, peulvruchten, vlees en ei.
  4. De oranje groep staat voor brood, graanproducten en aardappelen.
  5. De blauwe groep voor alle dranken.