Wanneer ben je een senior

Wanneer ben je eigenlijk een Senior?

Geen bepaalde leeftijdsgrens.

Wanneer ben je eigenlijk een Senior? Daar is geen bepaalde leeftijdgrens voor. Het is het makkelijkst de pensioengerechtigde leeftijd aan te houden. Voor nu is dat het achtenzestigste levensjaar. Daar zou ik zelf ook echt helemaal vrede mee hebben. Is die leeftijd eenmaal bereikt valt men in de categorie Senioren. Oké zijn we dan klaar met ons leven? Nee dus…… helemaal niet. Als het goed is hoef je dan niet meer te werken, je hoeft niet meer naar de baas. Maar dat mág natuurlijk wel. Een bijbaantje als Senior, naast de AOW of het pensioen is leuk. Je blijft lekker in de running en onder de mensen. Én een extra zakcentje te besteden, is ook nooit weg! Dus Senioren u kunt Freelancer Worden of schrijf u in bij een Senioren uitzendbureau. Of, nog leuker, ga leren en volg een Senioren Les!


68 jaar en Senior

Ik zie het zelf zo, als ik 68 jaar wordt en gepensioneerd bent dan gaat er een nieuwe wereld voor mij open. Dan maak ik een nieuwe start. Er zijn zoveel hobby’s die ik altijd al zou willen doen maar nu nog geen tijd voor hebt. En wat te denken van de rol van (oppas) oma of opa. Ook familiebezoekjes of uitstapjes met vrienden kunnen vaker plaatsvinden en hoeven niet meer per se op de vrije zaterdag of zondag. En wat te denken van vrijwilligerswerk door senioren en voor senioren. Er zijn veel senioren van hoge leeftijd die zorg nodig hebben op welke manier dan ook. Kijk ook vooral naar wat je als senior wèl kunt doen in plaats van achter de geraniums weg te gaan zitten kwijnen en te gaan zitten kniezen.

Senioren blijf doelen stellen!

Weet dat er uit psychologisch onderzoek naar voren is gekomen dat mensen pas gelukkig zijn als ze echt gewaardeerd worden door andere mensen en als ze voldaan zijn. Geef als senior dus zin aan het leven en stel altijd een doel. Ga weer leren, volg een cursus, zoek een bijbaan, vindt een leuke hobby of doe vrijwilligerswerk. Senioren zijn ook heel belangrijk voor de jongeren in de samenleving. Een senior heeft veel levenservaring. Heeft vaak kennis van veel zaken en ouderen zijn heel breed geïnformeerd. Zij zijn op de hoogte van allerhande zaken.

Senioren blijf in topconditie!

Als je ouder wordt ga je dat heus merken. Na het wandelen bijvoorbeeld voel ik mijn heupen en na het volgen van mijn Zumbales heb ik wel eens last van mijn nek. Dat is normaal toch? Maar ik ervaar het wel als lastig! Gelukkig zijn er vandaag de dag handige hulpmiddelen. Kijk eens in de WebShop van SeniorenWebsite. Er zijn veel handige producten om het leven leuk te houden.

Sporten is leuk om te blijven doen!

Als senior en gepensioneerde is het ook goed om te blijven bewegen. Dat hoeft niet per se op de sportschool maar mag wel natuurlijk. Vaak hebben ze voor senioren kortingen, vraag er altijd naar! Volg fitnesslessen bij een gezellige club. Of maak samen met vrienden of vriendinnen een lekkere wandeling. Pak de fiets en ga er op uit. Maar let goed op u zelf en luister altijd naar uw lichaam. Doe wat je kan maar eis niet té veel van jezelf en leg de lat niet te hoog. Gelukkig zijn en je fijn voelen is echt het allerbelangrijkste!

Senioren en goede voeding

Naarmate we ouder worden is het zo dat de voeding die wij eten minder door ons lichaam wordt opgenomen. Na de overgang werd ik toch wat dikker en mijn lichaam veranderd steeds meer ook al wil ik dat niet echt. Om aan mijn vitaminen te komen probeer ik twee keer in de week een visje te eten. Vette vis dan natuurlijk zoals een makreel of een stukje wilde zalm. Goed voor de vetzuren. Ook ben ik gaan minderen met rood vlees. Van de zeven dagen in de week probeer ik er toch drie vegetarisch te eten. Kijk maar eens naar het lekkere recept Chili Sin Carne.

Een goede nachtrust hoort ook ook bij mijn gezonde leefstijl. Na de wandeling met mijn hondje  gaan we lekker onder zeil.